Wil je hulp bij jouw Wo Bachelor of Master scriptie?
Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan
Scriptie universiteit
Scriptiebegeleiding WO Bachelor en WO Master studenten
Je studeert aan de universiteit en volgt dus een opleiding op wetenschappelijk niveau. Jouw opleiding sluit je dan ook af door wetenschappelijk onderzoek te doen, met andere woorden je scriptie. Wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan om de wereld om ons heen beter te kunnen begrijpen en kennis met elkaar te delen (Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit, 2018). Daarbij speelt wetenschappelijke integriteit een belangrijke rol.
Scriptieonderzoek
De Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit (2018) heeft vijf principes opgesteld die de betrouwbaarheid en de kwaliteit van wetenschap moeten waarborgen. Deze principes spelen ook een belangrijke rol bij het schrijven van jouw scriptieonderzoek en bestaan uit: eerlijkheid, zorgvuldigheid, transparantie, onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid (Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit, 2018).
De universiteit waaraan je studeert neemt wetenschappelijke integriteit ook mee als een belangrijk onderdeel bij het beoordelen van jouw scriptieonderzoek. Hoe zij dit doet staat beschreven in de afstudeerhandleiding en het beoordelingsformulier van jouw opleiding. Lees deze document daarom goed door voordat je begint met het schrijven van je scriptie.
Vraag intakegesprek aan
Vraag vrijblijvend een gratis intakegesprek aan
Onderzoeksplan
Je start je scriptie met het schrijven van een onderzoeksplan. Dit wordt op de universiteit vaak een proposal of het plan van aanpak genoemd. In het plan van aanpak beschrijf je wat je wilt gaan onderzoeken en hoe je dat wilt gaan doen. Op basis van het onderzoeksplan toetst je opleiding de haalbaarheid van je onderzoek. Belangrijk in het onderzoeksplan is dat je de theoretische relevantie van je onderzoek kunt aantonen. Wat voegt jouw onderzoek toe aan de huidige staat van het kennisveld?
Wo scriptie onderzoeksvoorstel
Afstudeerwijzer biedt scriptiebegeleiding als je je onderzoeksvoorstel schrijft.
Het onderzoeksvoorstel schrijf je voordat je daadwerkelijk je scriptie schrijf. Het onderzoeksvoorstel schrijf zodat je begeleider en eventueel je beoordelaar de haalbaarheid van je onderzoek kan inschatten. Je onderzoeksvoorstel moet duidelijk de wetenschappelijk relevantie van je onderzoek aantonen. Ook staan hierin de doelstelling, onderzoeksvraag, beknopte versie van het theoretisch kader en een eerste opzet van de methodologie.
Wij begeleiden je bij het opstellen van onderzoeksvoorstel? Afstudeerwijzer biedt concrete feedback op de inhoud en de structuur. Daarnaast kunnen we je onderzoeksvoorstel nakijken.
Wo scriptie en onderzoek
Afstudeerwijzer biedt scriptiebegeleiding gedurende je scriptie proces.
Je voert je onderzoek uit op basis van je onderzoeksvoorstel waarna je je scriptie kunt schrijven. De verzamelde data verwerk je in het hoofdstuk resultaten. De resultaten vergelijk je vervolgens met het bestaande kennisveld. Vervolgens trek je conclusies en geef je aanbevelingen.
We bieden begeleiding vanaf het begin van je onderzoek, als je vastloopt tijdens je onderzoek of als je je scriptie moet herkansen. Afstudeerwijzer biedt je concrete feedback op de inhoud van je onderzoek en op de structuur. Daarnaast kunnen je je scriptie laten nakijken.
Wo scriptie Engelse taal nakijken
Laat je scriptie redigeren bij Afstudeerwijzer.
Schrijf je jouw Wo scriptie in het de engelse taal maar ben je onzeker over je schrijfvaardigheden? Laat je scriptie dan redigeren door onze begeleider. Dit wordt bij ons gedaan door een native Engels sprekende scriptiebegeleider. Op deze manier kun je je scriptie zonder taal-, spel- en grammatica fouten inleveren.
Wil je hulp bij je Wo Bachelor of Master scriptie?
Neem vrijblijvend contact met ons op om een intakegesprek in te plannen. Tijdens dit intakegesprek bespreken we jouw hulpvraag en leggen we uit hoe we jou verder kunnen helpen bij jouw scriptie. Zo weet je duidelijk wat we jou kunnen bieden. Natuurlijk kun je zelf ook vragen stellen. Een intakegesprek proberen we altijd binnen 24 uur in te plannen of op een moment dat goed bij jouw agenda past.