Wil je hulp bij jouw Hbo of post Hbo scriptie?

Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan

Scriptie hulp Hbo en post Hbo

Schrijf je een Hbo of post Hbo bedrijfskundige scriptie? Afstudeerwijzer is gespecialiseerd in bedrijfskundige scriptie en helpt je bij jouw plan van aanpak en scriptieonderzoek. Deze scriptiebegeleiding bieden we aan voltijd studenten, deeltijd studenten en werkende studenten.

Praktijkgericht onderzoek

Wanneer je op Hbo niveau een scriptie schrijft doe je praktijkgericht onderzoek. Dit betekent dat de onderzoeksvraag van je scriptie uit de praktijk komt en dat de resultaten van je onderzoek direct een bijdrage leveren aan de praktijk (Andriessen, 2014). De praktijkvraag wordt vaak geformuleerd vanuit de organisatie waarvoor je je Hbo scriptie schrijft.

Belangrijk bij het schrijven van jouw scriptie is dat je onderzoek praktisch relevant en methodisch verantwoord is. Dit betekent dat de relevantie van je onderzoek aansluit bij de praktijk, de resultaten van je onderzoek in de praktijk bruikbaar zijn en dat het de praktijk ook verbetert (Andriessen, 2014). Voor de methodische verantwoording van je onderzoek is het belangrijk dat je resultaten valide en representatief zijn en dat je onderzoek een bijdrage levert aan wat in de praktijk al bekend is (Andriessen, 2014). Deze twee onderwerpen worden door jouw opleiding uitgelegd in de afstudeerhandleiding en zijn de eisen die jouw opleiding stelt aan je scriptie. 

De eisen en verwachtingen van de opdrachtgever en de opleiding kunnen soms uit elkaar liggen. Dit maakt het soms lastig om bijvoorbeeld tot een onderzoeksvraag te komen waarmee zowel je opdrachtgever als je opleidingen akkoord zijn. Afstudeerwijzer helpt jou om deze belangen bij elkaar te brengen. We bieden inhoudelijke scriptiebegeleiding specifiek voor bedrijfskundige opleidingen. We geven concrete begeleiding en gaan daarbij uit van de eisen die je opdrachtgever en je opleiding stellen aan jouw scriptie. Op deze manier kun je met vertrouwen aan je scriptie werken en maak je snel stappen vooruit.

Vraag intakegesprek aan

Vraag vrijblijvend een gratis intakegesprek aan

Hbo scriptiebegeleiding plan van aanpak

Afstudeerwijzer biedt scriptiebegeleiding als je je plan van aanpakt schrijft.

Het plan van aanpak is het eerste document dat je schrijft als je begint met je scriptieonderzoek. Het doel van een plan van aanpak is onderzoeken of het onderzoek dat je wilt gaan doen haalbaar is. Je moet hierin duidelijk verwoorden wat je wilt gaan onderzoeken en hoe je dat wilt gaan doen. Een belangrijk onderdeel van je plan van aanpak is een duidelijke probleemanalyse en het formuleren van een duidelijke onderzoeksvraag. Daarnaast sta je kort stil bij de theorie.

Wij begeleiden je bij het opstellen van je plan van aanpak. Je ontvangt concrete feedback op de inhoud en de structuur. Daarnaast kunnen we je plan van aanpak nakijken. 

Hbo scriptiebegeleiding bedrijfskundige scriptie

Afstudeerwijzer biedt scriptiebegeleiding als je je scriptie schrijft.

Op basis van je plan van aanpak doe je onderzoek en schrijf je je scriptie. De hoofdstukken in je scriptie bouw je één voor één op. De uitkomsten van het eerste hoofdstuk heb je nodig om het tweede hoofdstuk te schrijven. Zo moet je eerst de aanleiding van je onderzoek in kaart brengen voordat je de doelstelling van je onderzoek kunt formuleren. Je probleemstelling is vervolgens weer afgeleid van je doelstelling. Deze samenhang is een belangrijk onderdeel van je scriptie. 

We bieden begeleiding bij de start van je scriptie, als je vastloopt of als je je scriptie moet herkansen. Je ontvangt concrete feedback op de inhoud en de structuur. Daarnaast kunnen we je scriptie nakijken. 

Hbo scriptie nederlands of engels  laten nakijken

Laat je scriptie in de Nederlandse of Engelse taal nakijken op taal- en spelfouten en APA-normen

Twijfel je aan je schrijfvaardigheden in de Nederlandse of Engelse taal? Laat je scriptie nakijken door een van onze begeleiders. Voor scriptie geschreven in het Engels bieden we een nakijk service door een native Engels sprekende scriptiebegeleider. We kijken je stukken na geven duidelijk in scriptie aan waar taal- en spelfouten staan en hoe je deze fouten kunt verbeteren. Op deze manier lever je je scriptie in met een nihil aantal taal- en spelfouten. 

Neem vrijblijvend contact met ons op om het aantal bladzijden, woorden en je deadline te bespreken. 
Wil je hulp bij je scriptie?

Neem vrijblijvend contact met ons op om een intakegesprek in te plannen. Tijdens dit intakegesprek bespreken we jouw hulpvraag en leggen we uit hoe we jou verder kunnen helpen bij jouw scriptie. Zo weet je duidelijk wat we jou kunnen bieden. Natuurlijk kun je zelf ook vragen stellen. Een intakegesprek proberen we altijd binnen 24 uur in te plannen of op een moment dat goed bij jouw agenda past.