Wil je hulp bij jouw bedrijfskundige scriptie?

Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan

Scriptiebegeleiding

Scriptiebegeleiding bedrijfskundige studies

Schrijf je je plan van aanpak, je scriptie of je herkansing maar loop je vast? Mis je structuur, weet je niet goed waar te beginnen, ervaar je stres of raak je gedemotiveerd? De scriptiebegeleiding van afstudeerwijzer helpt jou succesvol, met vertrouwen en zonder stres aan je scriptie te werken. Hierdoor verhoog je de kans om te slagen. Omdat we gespecialiseerd zijn in bedrijfskundige opleidingen kunnen we jou ook inhoudelijk ondersteunen, op Hbo en op Wo niveau.

Vraag vrijblijvend een intakegesprek aan

Hoe Afstudeerwijzer jou begeleidt

We bieden scriptiebegeleiding als je start met je plan van aanpak of onderzoeksvoorstel. Maar ook als je al verder in je scriptieproces bent of als je je scriptie moet herkansen. Voorbeelden van vragen die we vaak van studenten ontvangen:
- Hoe schrijf ik een goede probleemanalyse?
- Hoe formuleer ik een duidelijke onderzoeksvraag?
- Hoe toon ik de theoretische relevantie van mijn onderzoek aan?
- Hoe onderbouw en verantwoord ik mijn gekozen onderzoeksmethoden?

De scriptiebegeleider die jou helpt heeft inhoudelijke kennis van zowel het vakgebied als het doen van onderzoek. Daarnaast biedt Afstudeerwijzer ook de mogelijkheid om je scriptie in de Engelse taal te laten redigeren door een native Engels sprekende begeleider.

Begeleiding bij je scriptieproces

Wij ondersteunen studenten bij het gehele scriptie proces:

- Onderzoeksopzet/plan van aanpak
- Theoretisch kader en methode van onderzoek
- Veldonderzoek
- Verwerken verzamelde data
- Conclusies, discussie, aanbevelingen

Onze begeleiders zijn gespecialiseerd in bedrijfskundige studies en hebben daardoor relatief veel inhoudelijke kennis. Naast theorie en modellen hebben onze begeleiders ook ervaring in het onderwijs en het doen van onderzoek. Hierdoor kunnen je we concreet en inhoudelijk advies geven waardoor je snel stappen vooruit maakt in je scriptieproces.

Begeleiding voor je verdediging

Wij oefenen met studenten de verdediging:

- Presentatie
- Oefenvragen
- Oefen sessieHet verdedigen van je scriptie kan een spannend moment zijn. Door de verdediging te oefenen kan je een deel van de stres wegnemen. Onze begeleiders kunnen samen met jou je presentatie doorlopen, vragen oefenen en de zwakke punten in je scriptie bespreken.


Hulp bij (af)studeren

Wij ondersteunen studenten die het proces van afstuderen als een uitdaging ervaren.

- Structuur van je scriptie
- Overzicht over werkzaamheden 
- Motivatie 
- Focus
- Onderbouwen van argumenten

Doordat een scriptie een groot project is dat je zelfstandig doet kun je tijdens je scriptieproces tegen studieproblemen aan lopen. Wij helpen je bij het ontwikkelen van studievaardigheden zoals structureren schrijfschema's, plannen.

Hulp bij studiebeperkingen

Wij helpen studenten voor wie het schrijven van een scriptie een extra uitdaging kan zijn.

- Faalangst
- Stress of burnout
- Dyslexie


Doordat een studiebeperking kan het schrijven een scriptie een grote uitdaging zijn. Onze scriptiebegeleiders hebben ervaring met het ondersteunen van studenten die een studiebeperking ervaren. Met onze hulp werk je zonder stres en met vertrouwen aan je scriptie.


Scriptiebegeleiding voor HBO en Post HBO studenten, Wo Bachelor, WO Master en MBA studenten

Afstudeerwijzer biedt scriptiebegeleiding voor HBO studenten die een praktijkgericht onderzoek doen, voor Post HBO studenten die een scriptie schrijven en voor WO Bachelor en Master studenten die wetenschappelijk onderzoek doen. Ook bieden we scriptiebegeleiding voor MBA studenten. De begeleiding die we bieden is maatwerk en stemmen we af op jouw hulpvraag en situatie. Dit bieden aan studenten die voltijd studeren, deeltijd studeren en studenten die werk en afstuderen combineren.

Scriptiebegeleiding speciaal voor bedrijfskundige opleidingen

Afstudeerwijzer biedt scriptiebegeleiding voor bedrijfskundige opleidingen. Wij geloven dat je de beste begeleiding krijgt en het meest leert van een begeleider die gespecialiseerd is in het vakgebied waarin jij afstudeert. De opleidingen die wij begeleiden zijn onder andere:

Bedrijfskunde
Bedrijfseconomie
Business administration
Business analytics,
Commerciële economie (CE),
Economie
Finance
Financiële economie
Human resource management (HRM)
International language & management (IBM)
Investment management
Management economie en recht (MER)
Management en organisatie
Marketing
Small business & retail management (SBRM).

Universiteiten

Studenten die we begeleid hebben volgen/volgenden een studie aan een van de onderstaande universiteiten:
Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), Nyenrode Business University, Radboud Universiteit Nijmegen, TIAS Business school, Universiteit Tilburg, Universiteit van Amsterdam (UVA), Universiteit van Maastricht, Vrije Universiteit (VU).

Hogescholen

Studenten die we begeleid hebben volgen/volgenden een studie aan een van de onderstaande hogescholen:
Avans Hogeschool, Fontys Hogeschool, Haagse Hogeschool, Han Hogeschool Nijmegen, Hanzehogeschool, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Windesheim, LOI, NCOI.

Scriptie hulp online of op locatie

Scriptiebegeleiding kan online gegeven worden of op locatie in Den Haag. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Online begeleiding geven we via Skype en op locatie geven we scriptiebegeleiding bij de Collab locatie van 'The Student Hotel' in Den Haag. Hieronder kun je meer lezen over scriptie hulp online en scriptiebegeleiding op locatie in Den Haag.


Wil je hulp bij je scriptie?

Neem vrijblijvend contact met ons op om een intakegesprek in te plannen. Tijdens dit intakegesprek bespreken we jouw hulpvraag en leggen we uit hoe we jou verder kunnen helpen bij jouw scriptie. Zo weet je duidelijk wat we jou kunnen bieden. Natuurlijk kun je zelf ook vragen stellen. Een intakegesprek proberen we altijd binnen 24 uur in te plannen of op een moment dat goed bij jouw agenda past.